Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliğinde önemli değişiklikler yapıldı.

Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliğinde önemli değişiklikler yapıldı.

Tebliğe ham bal tanımı girdi. Artık tüketiciler raflarda “Ham Bal” ibareli balları gördüğünde, bu balların, yüksek sıcaklıklarda ısıtılmamış, polenleri tutacak derecede filtre edilmemiş olduğunu anlayabilecek. Bu önemli değişiklik ile tüketiciler balın içerisinde doğal olarak bulunan enzimler, vitaminler ve antioksidan bileşenlerden faydalanabilecek. Bal üreticileri yani arıcılar da ballarını kovandan çıktığı en saf ve doğal hali ile “Ham Bal” etiketi ile tüketicilere ulaştırabilecek. Bu değerli haber çalışması için HaberTürk @haberturk ekibine çok teşekkürler.

Arı varsa, hayat var!


Kaynak: Taylan Samancı

 https://taylansamanci.com/?fbclid=IwAR1I_zdfrQGyoxezgTP9ufNSy1XOTSCIt6dNj6Q7vkgCiKD1w3P6Gt_DgPM




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kadınlarımız ve Gıda Güvencesi